Виновно е ръководството на Българския футболен съюз. Запалянковците чакаме от години

...
Виновно е ръководството на Българския футболен съюз. Запалянковците чакаме от години
Коментари Харесай

Адвокат Емануил Йорданов: Трябва да бъдат наказани полицаите, нанесли побой на протеста

" Виновно е управлението на Българския футболен съюз. Запалянковците чакаме от години да се случи нещо положително във футбола, а то не идва ", заяви бившият вътрешен министър и сегашен юрист Емануил Йорданов в студиото на  " Денят ON AIR ". 

" Дълги години българският футбол беше безобразно ръководен ", подчерта адвокат Димитър Марковски.

" Дали министърът на вътрешните работи би трябвало да бъде политик, или би трябвало да бъде човек от Министерство на вътрешните работи? Никой не си дава сметка за това, че министърът е политически началник. Той не е действен служащ ", каза още Йорданов. 

Според Марковски подаването на оставка няма да реши проблемите, само че би било добър акт на персонален избор. Той уточни, че би трябвало да се търсят виновниците от едната и от другата страна и да бъде приложен законът. 

Йорданов означи, че на вчерашния митинг в София е имало доста смущаващи подиуми, като нанасяне на побой на разположение, което е паднало на земята. Бившият министър на вътрешните работи акцентира, че боят се оправдава само, в случай че се оказва гневна опозиция на служителите на реда.

" Паднал човек не се бие, не е почтено ", изрично съобщи Йорданов.

Марковски изясни пред Bulgaria ON AIR, че с изваждане на съдебномедицински удостоверения всеки жител, който сметне, че е непозволено измъчван от полицейски чиновници, може да подаде сигнал, защото това е закононарушение от общ темперамент, което се преследва по закон.

" Трябва да се взимат ограничения. Важно е да се санкционират отговорните лица. Трябва да бъдат осъдени служителите на реда, нанесли побой ", добави Йорданов. 

" Допускането на митинга е обвързвано с конституционно право - изложение на свободна воля. Това е право, което не може да бъде неразрешено ", сподели Марковски.. 

На въпрос не беше ли предстояща ескалацията на напрежението, Йорданов отговори, че явно някой не си е приключил работата. 

" Наясно сме с футболното безчинство. Би следвало Министерство на вътрешните работи да работи по тематиката. Не са тествани хората задоволително добре. В Закона за митингите има текст, съгласно който, когато има хора, нарушаващи публичния ред, те следва да бъдат извеждани. Крайно време е да се мисли по какъв начин може да се свърши тази работа ", прикани той.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР